Ja dokter, nee dokter! De praktijk de baas!

Inschrijving sluit over: Deze cursus wordt nu bekeken door 1 persoon.

Titel: Ja dokter, nee dokter! Receptuur voor een soepel spreekuur
Docent: Lucie Douwes Dekker
Datum: 23 en 24 september 2021
Locatie: Landgoed Duin & Kruidberg, Santpoort
Prijs: 1295 euro*
Accreditatie: Accreditatie voor 12 punten toegekend door het ABAN onder nummer 424859
Doelgroep: Medisch specialisten, huisartsen en andere medisch professionals
Groepsgrootte: Maximaal 14 personen


* Brainfeed staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Instellingen ingeschreven in dit register zijn vrijgesteld van btw.

Masterclass Efficiënte consultvoering en therapietrouw

Consulten voeren is voor de meeste medici dagelijkse kost. Maar krijgt u als arts de werkelijke hulpvraag op tijd op tafel? Lukt het om diagnose en behandelplan duidelijk uit te leggen? Volgt de patiënt uw adviezen op en wordt het behandelplan uitgevoerd?
U kent vast ook het ‘deurknopfenomeen’ en merkt dat sommige van uw patiënten ja zeggen en nee doen. Als uw spreekuren dan, mede hierdoor, ook nog eens uitlopen is dat zowel voor u als voor uw patiënten vermoeiend en stressvol.

Efficiënte consultvoering

In deze interactieve tweedaagse Masterclass besteden we o.a. aandacht aan efficiënte consultvoering. Hoe kunt u op een ontspannen manier een patiënt- en doelgericht consult voeren binnen de gestelde tijd?
U verkrijgt verrassende inzichten in wat de invloed van uw eigen aard op het consult is. Wat zijn de valkuilen van de perfectionisten en de lieverds onder u die geen nee kunnen zeggen en hoe moet u hiermee omgaan? Hoe kunnen de verwachtingen van arts en patiënt gemanaged worden? Een juiste doelstelling, prioritering, gesprekstechnieken en inzichten in uw eigen aard(igheden) zijn van groot belang. De tips & trics van Lucie Douwes Dekker en uw medecursisten zorgen ervoor dat er daadwerkelijk iets kan gaan veranderen in uw consultvoering van morgen.

Therapietrouw

Om uw patiënten te motiveren moeten ze begrijpen wat ze mankeren en wat ze eraan kunnen doen. Aandachtopwekkende technieken zijn hiervoor onontbeerlijk. Maar ook het uitvragen van de acceptatie en het gebruik van de motivatiemeetlat zijn technieken om therapietrouw te bevorderen. Ja dokter nee dokter, kunt u zo veranderen in: ja dokter ja doen!

Na deze Masterclass weet u hoe u uw consulten ontspannen binnen de gereserveerde tijd kunt afronden, waarna uw patiënt tevreden de deur uitgaat en uw adviezen daadwerkelijk opvolgt.


Cursusdata

NIEUW
8 en 9 april 2021

Ja dokter, nee dokter!
Receptuur voor een soepel spreekuur

Docent: Lucie Douwes Dekker
Locatie: Landgoed Duin & Kruidberg, Santpoort
Accreditatie: 12 punten aangevraagd bij het ABAN


Verplaatst wegens lockdown

NIEUW
23 en 24 september 2021

Ja dokter, nee dokter!
Receptuur voor een soepel spreekuur

Docent: Lucie Douwes Dekker
Locatie: Landgoed Duin & Kruidberg, Santpoort-Noord
Accreditatie: 12 punten toegekend door het ABAN onder nummer 424859
Klik hier voor meer informatie en opgave.
Nog 8 plaatsen beschikbaar

Zodra u aankomt op Landgoed Duin & Kruidberg stapt u een andere wereld binnen en kunt u beginnen met onthaasten. Ontdek en beleef het klassiek-historische Landhuis, de sfeervolle Engelse Landgoedtuin en de schitterende omgeving van Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Landgoed Duin & Kruidberg biedt de gelegenheid tot voorovernachting voor een speciaal tarief voor Brainfeedcursisten. U kunt daarvoor rechtstreeks contact opnemen met de receptie van het hotel.

COVID-19
Landgoed Duin & Kruidberg houdt rekening met de geldende voorschriften en richtlijnen van het RIVM en de Overheid met betrekking tot COVID-19. Een algemeen overzicht van de getroffen maatregelen vindt u hier.


Lucie Douwes Dekker, voormalig huisarts, geeft ruim 20 jaar cursussen en workshops op het gebied van management en communicatie aan huisartsen, medisch specialisten, paramedici en apothekers.

Vanaf 1995 verzorgt zij onder andere voor de LHV en Postgrade (postacademische opleidingen artsen en apothekers) workshops voor specialisten, huisartsen en apothekers met thema’s zoals consultvoering, motiveren van patiënten, samenwerken in teams, onderhandelen, vergadertechnieken, tijdmanagement, verandermanagement en energiemanagement.
Lucie is bij de KNMP docent communicatie voor de vervolgopleiding tot openbaar apotheker specialist.

Actuele cursussen van Lucie Douwes Dekker

Accreditatie

Voor deze cursus zijn door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) van de KNMG 12 accreditatiepunten toegekend onder nummer 424859.

Het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) is het centrale loket voor het aanvragen van accreditatie van algemene nascholingen. Een algemene nascholing is een nascholing op het gebied van bijvoorbeeld: gezondheidsrecht, medische ethiek, communicatie, managementvaardigheden en zorgstelsel, etcetera.

Door de KNMG is mei 2016 aangegeven dat door het ABAN geaccrediteerde scholingen beschouwd worden als vakinhoudelijke nascholingen omdat de algemene competenties (zoals communicatie, samenwerking en maatschappelijk handelen) tot het vakgebied van iedere geneeskundig specialist en profielarts behoren. (zie hier)

Meer informatie over ABAN-punten en artsen uit cluster 1 (huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) vindt u hier.

Medisch specialisten (cluster 2) vinden meer informatie over ABAN-punten hier.

Voor artsen uit cluster 3 (sociaal geneeskundigen) geldt een eigen regeling. Meer informatie over ABAN-punten en sociaal geneeskundigen vindt u hier.

Prijs

De inschrijfkosten voor deze cursus zijn 1295 euro*.

    Cursusprijs is inclusief:
  • cursusmaterialen
  • verfijnde lunch op donderdag en vrijdag
  • gastronomisch diner met bijpassende wijnen op donderdagavond
  • overnachting van donderdag op vrijdag in een luxe, stijlvolle hotelkamer, inclusief ontbijt.


Werknemers UWV

Facturen met vermelding van een kostenplaatsnummer kunnen door ons rechtstreeks naar FEZ accounting house crediteuren van het UWV worden verstuurd. U kunt dit kostenplaatsnummer opgeven als factuur kenmerk op het inschrijfformulier.
UWV medewerkers kunnen ook een prijsopgave invullen op een 'Prijsopgave Leren en Ontwikkelen formulier UWV'. Het leverancier-ID nummer van Brainfeed is 63527. Na verwerking binnen het UWV ontvangen wij dan een inkooporder.


* Brainfeed staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Instellingen ingeschreven in dit register zijn vrijgesteld van btw.

Hier kunt u zich inschrijven voor de cursus Ja dokter, nee dokter! op 23 en 24 september 2021.

Voer hier uw voorletters in
Vul hier uw naam in.
Vul hier uw adres in.
Vul hier uw postcode en woonplaats in
Vul hier uw BIGnummer in.
Vul hier uw e-mailadres in.
Het (mobiele) telefoonnummer waarop u bereikbaar bent
Hier kunt u eventuele overige gegevens aangeven zoals verzoeken t.a.v. de factuur of dieetwensen.
Geef hier aan dat u akkoord gaat met de Algemene verkoop-, annulerings- en leveringsvoorwaarden. Deze vindt u hier.

U ontvangt een factuur via e-mail. Als u wilt dat deze factuur op een andere naam en/of adres wordt gesteld dan kunt u dat hier aangeven.

Vul hier de gewenste tenaamstelling van de factuur in
Adres voor de factuur (indien anders dan boven)
Vul hier de gewenste postcode en plaatsnaam voor de factuur in (indien anders dan boven)
Eventueel gewenst kenmerk, kostenplaats of andere toevoeging aan factuuradres
U kunt meerdere opties kiezen.