Marcel Verreck

Marcel Verreck (Den Haag, 1960) is neerlandicus en studeerde af op ‘Postmodernistische aspecten in de roman ‘De Oorveeg’ van de schrijver Willem Brakman.
Hij won in 1987 samen met Paul Pleijsier het Leids Cabaret Festival. Als Verreck & Pleijsier maakten zij vier succesvolle theaterprogramma's en de liedjes-CD Ja. Na het uiteenvallen van het duo volgden zes solo-programma's.

Daarnaast werkt(e) hij als presentator, columnist en schrijvend/uitvoerend cabaretier mee aan vele radioprogramma’s, zoals Hier en Nu Nieuwspoort, Spijkers met Koppen, Stenders Vroeg (Op), Ontbijtradio, De Praktijk en BNR Nieuwsradio.
Met zijn oude maat Paul Pleijsier verzorgde hij sinds 2005 in de wintermaanden de muzikale talkshow Verreck Zondagmiddag in allerlei theaters in het land, zoals de Haagse theaters Diligentia en Dakota en het Amsterdamse Theater Bellevue.

In september 2019 brachten Verreck & Pleijsier een nieuwe liedjes-CD uit, getiteld ‘Reünie’. Het bijbehorende muzikale theaterprogramma met dezelfde titel werd vanaf dat moment in de theaters gespeeld.

Voor de KRO-televisie presenteerde Marcel Verreck twee seizoenen De Aso-show.

In 2002 kwam de liedjes-CD Van Mars uit en verscheen zijn literaire debuut Een wondermiddel. In 2007 volgde zijn tweede boek, Kind van de Kust. Ook schreef en schrijft hij artikelen en columns in diverse bladen als Het Parool, Metro, Nieuwe Revu en de site www.leraar24.nl.

Een aantal van zijn populaire columns in Den Haag Centraal, die hij begon te schrijven na zijn remigratie naar de Residentie, zijn inmiddels in boekvorm verschenen: Straatwijs (2009) en Nog meer Straatwijs/Streetwise (2010).
Voorts schreef hij het libretto van de ‘straatopera’ Molen, Wind en Water (2012) en verschenen er zeven literaire thrillers die voornamelijk in Deventer en omgeving spelen: Moordopera (2012), Aan lager wal (2013), De laatste minuut (2014), Toegift (2015), Deventersestraat (2017), de ‘IJsselnovelle’ Moordrivier (2018, genomineerd voor ‘Beste fictieboek van Overijssel’) en ‘Feest!’(2019).

Marcel Verreck bespeelde alle theaterzalen van Nederland en werkt, behalve met Paul Pleijsier, ook samen met cabaretier Sjaak Bral bij het ontwikkelen van diens programma’s.

Actuele cursussen van Marcel Verreck