Nog 14 plaatsen

Masterclass

Carpe diem!

Vijf klassieke manieren om gelukkig te worden

Om niet te verdrinken in de drukte van alledag, moet je af en toe stiltaan en terugkijken. Filosoof Menno de Bree reikt u in deze masterclass de helpende hand.

U krijgt geen kant en klare antwoorden om gelukkiger te worden. U ontdekt wel hoe de vijf klassieke denkscholen u richting en handvatten geven in uw werk. Menno biedt een overkoepelend kader waarmee u zowel de achtergronden als het ontstaan van onze huidige werk- en leefcultuur beter leert begrijpen.

Even pas op de plaats

Deze masterclass richt zich op de basis van de westerse filosofie. In het programma staan de vijf klassieke denkscholen centraal: de school van Socrates en Plato, die van Aristoteles, de Stoa, de Hedonisten en de cynici en sceptici. U zult zien dat de invloed van deze denkers tot op de dag van vandaag voortduurt.

Veel hedendaagse levenskunstfilosofie is geïnspireerd door Aristoteles en de invloed van Plato is overal en altijd merkbaar. Dat geldt ook voor de stoïcijnen. Veel invloedrijke hedendaagse denkers, van Arendt tot Foucault, grijpen steeds terug op denkbeelden uit de klassieke oudheid.

Goed voor alle medici

Menno de Bree is een zeer ervaren docent, die het medische werkveld uitstekend kent. Hij leert u in deze masterclass hoe de wijze woorden van filosofen door de eeuwen heen uw leven en werk inspireren. De masterclass is daarom geschikt en interessant voor alle medici: voor iedere arts die zich al eens in filosofie verdiepte én voor iedereen die er graag voor het eerst mee kennismaken.

Lees verder

Carpe diem!

donderdag 13 & vrijdag 14 juni 2024

Menno de Bree

Locatie:Het Roode Koper

Accreditatie:12 ABAN-punten toegekend

Deelnemers:Maximaal 18 deelnemers

Kosten:€ 1.495

Programma

09:00 Ontvangst en kennismaken
09:30 De masterclass start
11:00 Even pauze
11:30 Vervolg masterclass
13:00 Lunchen
14:00 Vervolg masterclass
15:30 Pauze
17:00 Afsluiting dag 1
19:00 Aperitief en genieten van een heerlijk diner
09:00 Start masterclass dag 2 na het ontbijt
10:30 Pauze en tijd om uit te checken
11:00 Vervolg masterclass
12:30 Lunchen en uitwaaien
13:30 Vervolg masterclass
15:00 Pauze
15:30 Vervolg masterclass
17:00 Afsluiting masterclass

Het volledige programma ontvangt u bij aankomst.

Filosofie voor het leven

De masterclass start met de ideeën van Socrates en Plato over geluk. Plato deelde de werkelijkheid op in twee sferen: de ‘lage’ stoffelijke, lichamelijke werkelijkheid en de ‘hoge’ wereld van ideeën. Deze tweedeling, later overgenomen door het Christendom, bleek enorm invloedrijk. Pas in de 19de eeuw zet Nietzsche de wereld weer op haar aardse pootjes, maar het is maar de vraag of we daar gelukkiger van zijn geworden.

In vorm zijn

In het tweede deel verkennen we de Ethica Nicomachea van Aristoteles. Een van de belangrijkste boeken uit de westerse filosofie. In dit boek staat het begrip eudaimonia centraal. Dat vertalen we vaak naar geluk, maar we zullen zien dat Aristoteles’ invloedrijke geluksbegrip veel verder gaat dan het je lekker voelen. Het gaat erom een leven te realiseren waarin je in vorm bent. Om een leven te leiden wat goed is voor jou en een voorbeeld voor de mensen om je heen.

En lekker in balans

In het derde deel staat de school van de hedonist Epirucus centraal. Het Hedonisme richt zich niet op het realiseren van wat we nu een bourgondische levensstijl noemen. Het leert ons hoe we zo weinig mogelijk hoeven te lijden, waardoor we in een toestand van ataraxia (gelijkmoedigheid) komen. Epicurus’ leer is nog steeds invloedrijk. Iedereen wil in balans zijn en ook zijn psychologische benadering (dingen zijn niet in zichzelf goed of slecht – we ervaren ze alleen zo) is nog steeds populair.

Ook in onzekere tijden

De stoïcijnen komen voorbij in het laatste deel van de masterclass. Samen met de denkbeelden van enkele cynici en sceptici. De Stoa levert bij uitstek een filosofie voor onzekere tijden, waarin mensen maar weinig grip op hun leven kunnen krijgen. Misschien is de Stoa daarom ook zo populair gebleven. Epictetus’ zakboekje is een van de meest gedrukte boeken ooit, en in ons land wordt het werk van Seneca nog steeds opnieuw uitgegeven. In dit deel proberen we erachter te komen waarom dat denken zo aantrekkelijk is.

Lees verder

Locatie

Heerlijk ontspannen op de Veluwe

Rust, ruimte, privacy en een warme, persoonlijke ontvangst. Dat vindt u bij Hotel Landgoed Het Roode Koper in de bossen bij Ermelo. Waar de rust van de natuur u een heldere kijk en andere blik geeft. De perfecte ambiance voor deze masterclass waar ook fijnproevers aan hun trekken komen in het bekroonde restaurant van topchef Dennis van den Beld.

Het Roode Koper

Docent

Accreditatie

Schrijf 12 ABAN-punten bij

Voor deze masterclass zijn door het ABAN van de KNMG 12 accreditatiepunten toegekend.

De KNMG beschouwt accreditaties door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) als vakinhoudelijke nascholingen omdat de algemene competenties (zoals communicatie, samenwerking en maatschappelijk handelen) tot het vakgebied van iedere geneeskundig specialist en profielarts behoren.

Lees meer over ABAN-punten voor:

Lees verder
Ruime diepgang, nieuwe inzichten. Hard werken, intellectueel uitdagend. Menno de Bree is prikkelend en onderhoudend.

Maurice Wouters
Gynaecoloog

Interessant en leerzaam. Menno de Bree heeft veel kennis over de materie.

Dirk van Arkel
Verzekeringsarts

Zeer prikkelend en uitdagend. Leerzaam.

Sofie van Tiel
SEH arts

Menno creert chaos in ons hoofd op de eerste dag om dit op de tweede dag op onnavolgbare wijze weer in logische banen te leiden. Zeer inspirerend en aanzettend tot denken. Leerpunt voor mijn werk: treed af en toe buiten je comfortzone!

Thea Heersema
Neuroloog

Heerlijk inspirerend. genieten! Voldeed aan de verwachtingen, goede introductie in de filosofie. Menno de Bree was zeer boeiend beide dagen.

Agnes Capitain
Huisarts

Openbarend, verwarrend, zet aan tot denken. Heel knap om in zo'n korte tijd zoveel stof te laten passeren in logische chronologie. Prikkelt tot verder ontwikkelen.

Gerko Moens
Orthopedisch chirurg

Menno de Bree is super! Inspirerend, stof tot nadenken en humoristisch.

Bart Jorrit Snel
Anaesthesioloog

Prikkelend. Stof tot nadenken. Heel goed verzorgd.

Patricia Kalkman
Kinderarts

Verdiepend, beschouwend, gezellig, een goed stukje zelfzorg. Alles klopt. Inhoudelijk sterk.

Inge van Zee
Revalidatiearts

Mooie rit met zijwegen door de filosofie en een zeer comfortabele ambiance.

Ellen van Coevorden-van Loon
Revalidatiearts

Heerlijk onderdompelen in anders denken dan in je normale "leven'.

Rosalie Derks
Radioloog

Verrijking van je kennis en inzichten in het normale leven en het medische leven. Op alle onderdelen een 10!

Marielle Vehmeijer
Chirurg

Inspirerend, informatief, stof tot nadenken en om dingen nadien nog verder uit te zoeken en te lezen.

Gera Appels
Bedrijfsarts

Mooie verdieping. Zet aan tot nadenken, ontspannen sfeer. Humoristisch, historisch perspectief. Prikkelend. Gevoel: nog meer te willen weten.

Marije Kroon
Dermatoloog

Inspirerend, stof tot nadenken, smaakt naar meer. Goed programma, heerlijk zonder powerpoint.

Elske van den Berg
Kinderneuroloog

Inhoudelijk boeiend. Prikkelend, interessant en soms hersenkrakend. Menno de Bree is een boeiende verteller, eindeloze bron van kennis.

Pitie Bezemer
Bedrijfsarts

Fantastisch: inhoud, locatie, programma. Op alle onderdelen een 10! Verrijking van de geest. Ga zo door!

Esther van den Ende
Chirurg

Heerlijk bezig met denken op een voor mij volstrekt andere en nieuwe wijze. Heerlijke inhoud over GELUK met de verschillende filosofische visies. Interactief, fijne manier om ons te laten (na)denken.

Rielle Philippens
Bedrijfsarts

Interessante materie op een leuke manier onderwezen op een prachtige locatie. Prima docent en aardig mens.

Ingeborg van Leeuwen
Huisarts

Prikkelend, stimulerend & relaxed. Ik kom terug!

Lisette de Vree
SEH arts

Verlichtend en heel verhelderend. Erg goede cursus. Geen moment verveeld. Ik zou het iedereen aanraden. Inhoud en docent een 10.

Marc Engelbrecht
Radioloog

Zoals altijd bij Brainfeed liep alles op rolletjes: de lezingen, de coffeebreaks, ontbijt, lunch, diner. Prachtige ambiance. Fijne groepsgrootte.

Johan Brilman
Anaesthesioloog

Zeer inspirerend. Draagt bij aan kennis en geeft verdieping in denken zowel privé als op de werkvloer. Perfecte organisatie en locatie.

Walter Mastboom
Oncologisch chirurg

Leuk en leerzaam.

Folkert Overbeek
Psychiater

Zeer leerzaam.

Marc Bierings
Kinderarts

Deze masterclass zet je aan tot denken op een ander niveau, zeer waardevol voor medici.

Elske Sitsen
Anaesthesioloog

Inspirerend, uit je comfortzone. Menno de Bree neemt je mee in moeilijke materie! Perfect georganiseerd.

Diana Visser
Kinderarts

Verdiepend, inspirerend, soms verwarrend.

Aleida Frissen
Psychiater

Verfrissende kijk op geluk met veel stof tot nadenken.

Greetje Dreyer
Internist-nefroloog

Verrassend, inspirerend, voer voor nadenken.

Sophia van den Boogerd
Internist oncoloog

Heel inspirerend en zeer boeiend. Voelde echt alsof mijn brein "aan" ging. Menno de Bree is eloquent, elitair maar zeer reflectief en scherp. Veel gelachen.

Laura van Groenendaal
Psychiater

Heel uitdagend, leerzaam, prikkelend. Ontdekking van hoe het denken in onze cultuur / in je eigen ontwikkeling tot stand is gekomen. Menno een 10! Grappig en lichtvoetig. De organisatie is zeer professioneel en zorgvuldig.

Christiaan van Woerden
Kinderarts

Op alle onderdelen een 10. Geen idee wat beter zou kunnen. Menno doceert prettig, met humor, geduld, kennis, empathie en compliance.

Suzanne van Wageningen
Verzekeringsarts B&B

Inspirerend, grappig. Mooie kennis om met andere blik naar eigen leven te kijken. Zeer attente en betrokken organisatie.

Robert-Jan Berman
SEH-arts

Prikkeling van de geest in een uiterst comfortabele setting.

Willem Brinkman
Uroloog

Breinkrakerscursus op toplocatie.

Gracita Ramnath
Kinderarts

Prikkelend voor het brein! Food for thought te over en daarnaast zeer goede zorg voor de "innerlijke mens" in een prachtige omgeving.

Mirte Siemerink
Dermatoloog

Een 10! Interessant, leerzaam, aangenaam, goed gezelschap. Inhoud: hardstikke goed! Menno de Bree: prettig om naar te luisteren, interactief & humor. Ik kom graag nog eens bij Brainfeed.

Rogier ten Hove
MDL-arts

Ik geef deze masterclass een 10! Lekker ontspannend op zoek naar levenswijsheid. Menno de Bree is humoristisch en zelf-relativerend. Geen seconde verveeld!

Alfred Janssen
Chirurg

Mooi overzicht van de klassieke filosofie en de gedachten over genot en geluk. Ga zo door! Ik kijk uit naar "Op goed geluk!"

Wouter Boza
Anaesthesioloog

Goed, levendig, wezenlijk, prettig concept. Docent met kennis van zaken die goed is in het gesprek met de groep. Alles klopt!

Michiel Schokking
Kindercardioloog

Heel interessant en zet je aan tot nadenken. Het waren heerlijke dagen.

Linda van Dijk
Verzekeringsarts

Een tocht door een theoretisch land eindigend in mooie nieuwe inzichten. Het was weer genieten!

Jan Willem Peterse
Psychiater

Inspirerend, relativerend & gezellig.

Nini Ludlage-Meertens
Bedrijfsarts

Inspirerend, fijn om even op een "andere manier" naar je leven te kijken. Tips voor geluk!

Tanja Bekendam
Bedrijfsarts

Zeer onderhoudend en inspirerend.

Maarten van den Berg
Cardioloog

Menno de Bree is een zeer bevlogen docent. Geestverruimend.

Ralph Maassen
Anaesthesioloog

Inspirerend en zeer leerzaam.

Hans Ponten
Huisarts

Erg leuk en leerzaam. Prettige groepsgrootte.

Jaap Boersma
Huisarts

Heel intrigerend. Menno de Bree heeft veel kennis. Ongedwongen, humor, leuke voorbeelden.

Anne Los
Psychiater

Menno de Bree geeft een adembenemend verfrissende kijk op het menselijke zijn. Deze masterclass is compleet in ieder opzicht. Heerlijk om zo kennis op te doen.

Roel Wichers
Psychiater

Mooie en goede combinatie van opdoen van kennis en omgeving. Interessante, goede, mooie inleiding in de belangrijke filosofische scholen. Smaakt naar meer.

André Kroon
Kinderarts

Menno kan prachtig vertellen. Mooie discussies. Inspirerend en aanvullend. Zet je aan het denken over zaken die je soms gewoon aanneemt.

Daniella Roothooft
Kinderarts

Voor herhaling vatbaar! Menno is zeer inspirerend. Hij kan moeilijke materie goed overbrengen met veel humor.

Cathelijne Gorter de Vries
Neuroloog - somnoloog

Ik geeft deze masterclass op alle onderdelen een 10!

Ronald van der Aa
Cardioloog

Zeer waardevolle gedachten en filosofische theorie over een gelukkig leven. Zeer relevante goede inhoud!

Ingrid Frohn
Kinderarts / cardioloog

Knap hoe Menno op luchtige en aansprekende wijze een basis aanreikt uit de wijsbegeerte.

Marjolein van Egmond
Huisarts

Menno biedt de stof levendig aan.

Sytske Nawijn
Revalidatiearts

Verdieping en een verrijking. Weer veel reden tot nadenken. Deze masterclass geeft mooie nieuwe inzichten.

Annija van der Leest
Radiotherapeut/oncoloog

Organisatie door Brainfeed is voortreffelijk.

Sybrand Homan
Orthopedisch chirurg

Menno heeft een uitermate prettige manier van doceren met veel interactie en heel veel humor.

Sybrand Homan
Orthopedisch chirurg

Zeer interessant en inspirerend. Boeiende inhoud. Veel humor.

Anil Peters
Orthopedisch chirurg

Uitdagend en inspirerend. Nieuwe inzichten voor je werk als dokter en als mens.

Rob Lindeman
Anaesthesioloog

Hoog niveau. Verdieping van het denken. Menno is een inspirerende spreker.

Marleen Horsting
Anaesthesioloog

Prikkelend, zet je aan het denken. Brengt een en ander in beter perspectief.

Andjenie Madhuban
Kinderarts

Goede voorbeelden bij zware stof. Interessant, waardevol en nuttig. Menno is plezierig om naar te luisteren.

Heidi Mylenbusch
Anaesthesioloog

Leukste nascholing ooit! Ik kom zeker weer.

Jeanette Schrader-Reinking
Verzekeringsarts

Een geluksmoment in een druk artsenleven! Wat een heerlijke, ontspannen en goed geregelde dagen!

Jeanette Schrader-Reinking
Verzekeringsarts

Goed opgebouwd.

Pim Berkhout
Bedrijfsarts

Intrigerende spreker. Zijn passie voor het vak is duidelijk merkbaar en daardoor goed over te brengen.

Edmée Portier
Medisch adviseur

Menno de Bree is een superspreker, helder, humoristisch en kan alles goed overbrengen. Allemaal fantastisch georganiseerd door Brainfeed.

Hendrina Heuvel
Medisch adviseur

Menno de Bree is een goede spreker, grappig.

Jörg Heuser
Kindercardioloog

Zet je aan het denken en toepassen in je eigen leven.

Jörg Heuser
Kindercardioloog

Inspirerend en grappig gepresenteerd.

Jörg Heuser
Kindercardioloog

Zeer onderhoudend, inspirerend, prikkelend en aanzet tot verdere studie.

Tom van der Schoot
Psycholoog

Smaakt naar meer!

Carla Lelieveld
Verzekeringsarts

Menno de Bree licht abstracte filosofische begrippen in toegankelijke taal en voorbeelden toe. Ik geef de docent een 10+!

Carla Lelieveld
Verzekeringsarts

Perfecte organisatie, inhoudelijk top, zeer interessant en inspirerend.

Carla Lelieveld
Verzekeringsarts

Inspirerend. Hele fijne energiegevende introductie in de filosofie van levensgeluk.

Floor Lemckert-de Jong
Anaesthesioloog

Gevarieerd en inspirerend. Heel informatief.

Jan Baan
Cardioloog

Inspirerend, diepgaand, moeilijk, stof tot nadenken.

Danielle de Haas
Radiotherapeut-oncoloog

Optimistisch en inspirerend. Op een vrolijke manier filosofische theorieën besproken en praktisch gemaakt.

Floor Verhagen
Huisarts

Goede inleiding in de klassieke filosofie.

Thijs Verhagen
SEH-arts

Geheel aan mijn verwachtingen voldaan! Zeer goed.

Mahinder Hanoeman
Psychiater

Informatief en inspirerend: moedigt aan om door te lezen. Inspirerende goede spreker.

Chris Mol
Huisarts

Fijne locatie, goed eten, goede spreker. Basisprincipes van de grondleggers van de filosofie en de toepasbaarheid op ons "zijn".

Barbara Muller
Kaakchirurg

Inspirerend, mooie locatie, goed verzorgd.

Martine Luxwolda
Kaakchirurg

Een reis in nadenken en redeneren.

Wouter Creijghton
Endocrinoloog

Ik denk niet dat het beter kan.

Claudia de Jong
Huisarts

Filosofie zit elke dag in je leven en dat weet je dan nu een klein beetje beter. Smaakt naar meer.

Claudia de Jong
Huisarts

Menno is zeer inspirerend. Prachtig hoe hij orde in de aanvankelijke chaos kan scheppen en hoe hij twee dagen lang kan boeien.

Nina Bijker
Radiotherapeut

Erg inspirerend en mooie combinatie inhoud met verblijf in heerlijk hotel. Voor mij zeer vernieuwend en verfrissende blik op levensgeluk.

Nina Bijker
Radiotherapeut

De cursus was instrumenteel heel goed en ook goed in zichzelf.

Hanneke Nijendijk
Revalidatie-arts

Vernieuwend! Voor elk beroep. Ervaren presentator. Inspirerend.

Niels Hoevenaars
Oogarts

Schoon, waardevol en goed.

Caroline Kuijper
Kinderchirurg

Duidelijke organisatie en leuke attenties.

Caroline Kuijper
Kinderchirurg

Prikkelend, boeiend.

Caroline Kuijper
Kinderchirurg

Een dokter heeft meer nodig dan alleen medische kennis.

Caroline Kuijper
Kinderchirurg

Op een speelse manier meegenomen door de filosofie. Weliswaar met een open eind… dus waar is het vervolg…?

Caroline Kuijper
Kinderchirurg

Waarom doe ik dit nu pas?

Hanneke van West
Orthopedisch chirurg

Menno de Bree maakt lastige materie toegankelijk en zelfs leuk met charme en een ontwapenende grinnik.

Hanneke van West
Orthopedisch chirurg

Een welkome afwisseling van de alledaagse praktijk waarna ik bijna snak naar meer maar ook even van moet bekomen.

Hanneke van West
Orthopedisch chirurg

Heel inspirerend.

Karin van den Berg
Psychiater

Zeer goed. (docent)

Karin van den Berg
Psychiater

Genoeg om verder over na te denken.

Karin van den Berg
Psychiater

Heel interessant en goed verzorgd.

Karin van den Berg
Psychiater

Inspirerend op een niet alledaagse manier. Stof tot nadenken

Mieke Willemsen
SEH-arts

Top geregeld.

Mieke Willemsen
SEH-arts

Inspirerende, grappige/droogkomische spreker.

Mieke Willemsen
SEH-arts

Erg inspirerend.

Mieke Willemsen
SEH-arts

Heel goede organisatie.

Eke Wiersma
Psychiater

Zet me aan het denken. Meer vragen roept meer vragen op.

Eke Wiersma
Psychiater

Goed overzicht van de filosofie. Leuk om je er meer in te verdiepen.

Eke Wiersma
Psychiater

Goed, verdiepend.

Eke Wiersma
Psychiater

Zeer onderhoudend, inspirerend.

Hans Thio
Internist

Goed om kennis te nemen van verschillende denkers om naar filosofische problemen te kijken.

Erik Teunissen
KNO-arts

Je wordt even 'opgetild' uit de dagelijkse waan van de dag.

Monique Brink
Radioloog

Heel knap hoe de 'tijdlijn' van filosofische invalshoeken laagdrempelig besproken en bediscussieerd wordt.

Monique Brink
Radioloog

Zeer goed en persoonlijk georganiseerd, kleinschalig en hierdoor interactief.

Monique Brink
Radioloog

Stof tot nadenken, alles is relatief!

Saskia Rosbergen-Zandee
Huisarts

Erg geestig, zelfspot en brede kennis! (over docent)

Saskia Rosbergen-Zandee
Huisarts

Filosofie in vogelvlucht. Zet aan tot een vervolg cursus en zelfreflectie.

Saskia Rosbergen-Zandee
Huisarts

Verrassend, diepgang, herkenbaar, over het hele leven.

Saskia Rosbergen-Zandee
Huisarts

Een enthousiasmerende en inspirerende 2 dagen, ik ga gevoed en voorzien van nieuwe inzichten retour naar huis en werk.

Ariane Giezeman
Intensivist

Ontspannen cursus waarbij je en passant aan het denken wordt gezet in een inspirerende en voedzame setting.

Ronald Mann
Psychiater

Uitdagend.

Pieter Druijts
Orthopedisch chirurg

Knappe prestatie spreker, grote kennis. Soms wat moeilijk.

Pieter Druijts
Orthopedisch chirurg

Verdieping op hoog niveau. Interactie met docent op humoristische maar serieuze wijze, nodigt dit uit naar vervolg hierop.

Bas Aldewereld
Huisarts

Een inleiding in klassieke filosofie met uitnodiging naar verdieping tijdens en na de cursus.

Bas Aldewereld
Huisarts

Goede sfeer, aangename locatie, relevante inhoud.

Bas Aldewereld
Huisarts

Leuke manier van presenteren. Humor (=belangrijk). Enthousiast. Inspirerend. (over docent)

Audrey Beckers
Anesthesioloog

Leerzaam, inspirerend en 'stemt' tot relativeren.

Audrey Beckers
Anesthesioloog

Goed, fijn, leerzaam, uitdagend.

Audrey Beckers
Anesthesioloog

Binnen een druk strak geregeld leef- en werkschema, een super cadeau aan jezelf!

Rinske van Koningsveld
Neuroloog

Menno de Bree i nspirerend, bevlogen en grappig.

Rinske van Koningsveld
Neuroloog

Had van tevoren hoge verwachtingen maar die zijn helemaal waargemaakt.

Rinske van Koningsveld
Neuroloog

Inspirerend, verdiepend.

Paul Kemps
Huisarts

Menno de Bree: Genoegen om naar te luisteren.

Paul Kemps
Huisarts

Verhelderend, inzichtelijk.

Paul Kemps
Huisarts

Inspirerend.

Frank Eggelmeier
Reumatoloog

Goede docent en ambiance. Goede plek voor comtemplatie en interactie.

Frank Eggelmeier
Reumatoloog

Ik heb van de cursus veel geleerd en ook toepasbare aspecten gevonden voor mijn werk als arts en ook privé. Veel wat er genoemd en besproken is stimuleert tot denken.

Thanya Tha-In
Chirurg

Eigenzinnig, beheerst zijn verhaal.

Thanya Tha-In
Chirurg

Relevant, zeer relevant in communicatie op de werkvloer met collega's en patiënten.

Thanya Tha-In
Chirurg

Mooie uitleg van de filosofie geeft veel herkenning met de medische praktijk.

Thanya Tha-In
Chirurg

Goed verzorgd, inhoudelijk goed van kwaliteit.

Thanya Tha-In
Chirurg

Een aanrader ook voor niet medisch geschoolde deelnemers.

Marco Lankman
Ondernemer

Ik heb geen definitie van levenskunst gekregen, maar heb er vertrouwen (en zin) in dat ik in de komende maanden zal bedenken en ervaren wat dat voor mij betekent.

Noortje van de Kerkhof
Psychiater

Knap, maar ook heel verfrissend om in deze tijd van visueel geweld weer gewoon eens te luisteren en te praten.

Noortje van de Kerkhof
Psychiater

Met recht 'stof tot nadenken', met de inhoud van deze 2 dagen kan ik maanden vooruit (als het niet langer is).

Noortje van de Kerkhof
Psychiater

De dagen zijn voorbij gevlogen, leerzaam en gezellig!

Noortje van de Kerkhof
Psychiater

Zeer inspirerende cursus, nodigt uit tot nadenken over wat je doet en waarom je dit doet.

Nely Berghuis
Tandarts

Perfect georganiseerd. Goede balans tussen inspanning en ontspanning.

Annet van der Sluis Veer
MDL-arts

Food for thought op een uiterst plezierige manier gepresenteerd.

Atty van Dijk
Kinderarts

Goed geregeld, inspirerend, out of the box, aanvulling op mijn kennis.

Datrann Fonteyn
Revalidatiearts

Knap om 2 dagen lang zonder 'spiekbrief' zo bevlogen ons mee te nemen in filosofie.

Datrann Fonteyn
Revalidatiearts

Er gaat een wereld voor me open.

Datrann Fonteyn
Revalidatiearts

Inspirerend, zet aan tot verder denken.

Datrann Fonteyn
Revalidatiearts

Interessant, goed opgezet.

Karen Reinds
Huisarts

Veel humor, down to earth.

Karen Reinds
Huisarts

Super.

Will Gerrits
Anesthesioloog

Qua inhoud maar zeker ook de wijze waarop Menno lesgeeft. Locatie heel passend bij de inhoud.

Will Gerrits
Anesthesioloog

Inspirerende tocht door de geschiedenis filosofie die zowel antwoorden als ook nieuwe vragen oproept.

Mascha Hoogeveen
Intensivist

Goed verzorgd, voldoende ruimte/tijd tussendoor.

Mascha Hoogeveen
Intensivist

Gedachtengoed uit de filosofie voor zelfreflectie van leven en werk.

Hendrikje Melief
Intensivist

Stimulerende informatie in stimulerende omgeving.

Hendrikje Melief
Intensivist

Weet erg veel, kan het zo oplepelen. (over docent)

Anja Lemlijn
Verzekeringsarts

Goed verzorgd, mooie 'locatie'.

Anja Lemlijn
Verzekeringsarts

Zinvolle zingeving. Blikveld verbredend.

Hans Schüller
Orthopedisch chirurg

Het is boeiend om van de verschillende filosofische stromingen te leren in relatie tot onze huidige maatschappij/mensbeeld/levensinstelling.

Roelie Vedder-Nijboer
Verzekeringsarts

Het was weer zeer boeiend.

Roelie Vedder-Nijboer
Verzekeringsarts

Fantastisch, heel boeiend!

Pauline van den Broek
Huisarts

Menno is bevlogen, enthousiast, grappig, onderhoudend.

Pauline van den Broek
Huisarts

Zeer! relativerend!

Pauline van den Broek
Huisarts

Iets anders dan anders.

Pauline van den Broek
Huisarts

Divers, interessant, stof tot nadenken.

Pauline van den Broek
Huisarts

Uitnodigend om verder te lezen en te denken.

Marjan Winkler
Psychiater

Boeiend, staat boven de stof, inspelend op de groep. (docent)

Marjan Winkler
Psychiater

Relativerend.

Marjan Winkler
Psychiater

Begrippen blijven steeds beter hangen.

Marjan Winkler
Psychiater

Hersens kraken.

Marjan Winkler
Psychiater

Als basis van de filosofie een goede lijn, maar er wordt wel veel voorkennis vereist voor het tempo.

Henny Wijers
Bedrijfsarts

Een informatieve cursus enthousiast gegeven die stof geeft tot verder nadenken.

Noud Drewers
Kinderarts

Breed informatief.

Noud Drewers
Kinderarts

Veel informatie, goed verteld.

Noud Drewers
Kinderarts

Stimulans tot denken.

Ben Schadron
Medisch adviseur

Goed. Nauwelijks een moment gehad dat mijn aandacht niet werd getrokken.

Ben Schadron
Medisch adviseur

Een aanrader en dat zal ik ook doen.

Ad Schilder
Medisch adviseur

Uitgesneden kennis, veel humor.

Ad Schilder
Medisch adviseur

Soms wat verwarrend maar dit was misschien de opzet. En dat lag ook aan mijzelf.

Ad Schilder
Medisch adviseur

Goed als altijd!

Ad Schilder
Medisch adviseur

Heel erg inspirerend en relativerend met een abrupt einde waarbij we in totale ontreddering worden achtergelaten.

Suzanne Peeters
SEH-arts

Zo'n monoloog: heel knap. (over docent)

Suzanne Peeters
SEH-arts

De relativeren knop staat weer aan.

Suzanne Peeters
SEH-arts

Heel veel filosofische gedachtenexperimenten voorbij gekomen.

Suzanne Peeters
SEH-arts

Verrijkend; deze cursus draagt in belangrijke mate bij aan het ontwikkelen van ons denkproces.

Jamie Selncik Marzullo
Psychiater

Het plaatst weer veel in een perspectief.

Brigide van den Bliek
Klinisch geriater

Mooie leermomenten.

Brigide van den Bliek
Klinisch geriater

Erg leuk en leerzaam om in vogelvlucht de filosofie 'voorbij' te horen komen met de toepassing op ons eigen werk-/privéleven.

Anne Donker
Huisarts

Geweldige spreker. Maakt met zijn ironie de filosofie toegankelijk.

Anne Donker
Huisarts

Zeer relevante, boeiende cursus in schitterende ambiance.

Wilbert van Rooij
Psychiater

Enthousiast, kundig. (docent)

Wilbert van Rooij
Psychiater

Huidige arts kan niet zonder deze thema's.

Wilbert van Rooij
Psychiater

Boeiend, relevant mooi overzicht.

Wilbert van Rooij
Psychiater

Vorm en inhoud zeer de moeite waard.

Wilbert van Rooij
Psychiater

Een inspirerend verhaal en inspirerende docent in een inspirerende leeromgeving.

Mark van Gaalen
Psychiater

Stiekem toch heel relevant voor dagelijkse psychiatrie praktijk.

Mark van Gaalen
Psychiater

Goede balans tussen algemene info over filosofie en levenskunst. Goede balans tussen structuur en 'afdwalen'.

Mark van Gaalen
Psychiater

Leerzaam, goede sfeer

Mark van Gaalen
Psychiater

Een stuk algemene kennis, op een leuke manier gebracht wat voor iedere arts verplicht zou moeten zijn.

Erik Dol
SEH arts

Nieuwe inzichten! Begrip van hoe we geworden zijn wat we zijn.

Maartje Kruithof
SEH arts

Leuk, leerzaam, verdieping --> geweldig.

Dawood Asfar
Verzekeringsarts

Voor herhaling vatbaar en een aanrader voor anderen.

Erik van Lindert.
Kinderneurochirurg

Enthousiast, speels, flexibel, erg goed.

Erik van Lindert.
Kinderneurochirurg

Fraai speels overzicht over 2500 jaar filosofie.

Erik van Lindert.
Kinderneurochirurg

Kan nauwelijks beter, tenzij ik de enige deelnemer zou zijn.

Erik van Lindert.
Kinderneurochirurg

Een mooi vormgegeven andere manier van nascholing die je als mens verrijkt.

Pauline Buscher-Jungerhans
Anesthesioloog

Inspirerend aanrader!

Christa Aberson
Huisarts

Inspirerend, enthousiast, goed om naar te luisteren. (over docent)

Christa Aberson
Huisarts

Inspirerend, stof tot nadenken.

Christa Aberson
Huisarts

Verhelderend en ook verwarrend maar bovenal inspirerend.

Hessel Buscher
(Vaat)chirurg

Een mooi overzicht, dat aanzet tot nadenken over en aanvullen eigen leven, gegeven door inspirerende spreker.

Joke Klinkert
Gynaecoloog

Een absolute aanrader, voor wat lucht in een druk bestaan.

Joke Klinkert
Gynaecoloog

Een eerste echte kennismaking met filosofie, smaakt naar meer.

Joke Klinkert
Gynaecoloog

Zeer verfrissend en inspirerend in schitterende ambiance.

Jantien Boomgaard
Gynaecoloog

Een cadeautje voor de mens in de dokter.

Monique Andriessen
Dermatoloog

Geeft verdieping

Femke Stoelinga
Revalidatiearts

Menno staat goed boven de stof en kan tegelijkertijd behapbaar over nieuwe materie voor mij doceren.

Femke Stoelinga
Revalidatiearts

Vernieuwende inzichten voor mij.

Femke Stoelinga
Revalidatiearts

Gewoon een goede cursus met DANK!

Peter Köhne
Arts maatschappij en gezondheid

Kennismaking met filosofie. Verdieping in 'oude Griekse' relativering naar huidige situatie.

Peter Köhne
Arts maatschappij en gezondheid

Inspirerende cursus, intensief, veel stof tot nadenken in een fijne omgeving.

Willemijn Zonneveld
Uroloog

Veel kennis, presenteert op een aantrekkelijke manier. Soms wat chaotisch, associatief, wat het ook wel levendig maakt.

Willemijn Zonneveld
Uroloog

Briljant.

Berber Kapitein
Kinderarts-intensivist

Boeiend, inspirerend, soms heel ingewikkeld.

Berber Kapitein
Kinderarts-intensivist

Inspirerende inhoud, inspirerende locatie, goed eten en drinken. Een leerzame vakantie.

Berber Kapitein
Kinderarts-intensivist

Inspirerend, vermoeiend en uitdagend om écht na te denken over het zijn, het worden en geweest zijn.

Petra Schellekens
Huisarts

Ik geef Menno de Bree een 10!

Petra Schellekens
Huisarts

Veel humor en inspirerend!

Petra Schellekens
Huisarts

In jaren niet zo’n goede cursus gehad.

Petra Schellekens
Huisarts

Menno de Bree vindt goede aansluiting bij de medische praktijk.

Rob Jansen
Huisarts

Menno de Bree heeft perfect contact met cursisten, didactisch goed.

Rob Jansen
Huisarts

Fijne sfeer, perfecte organisatie en heel goede docent.

Rob Jansen
Huisarts

Honger- en dorstlesser van formaat.

Carmen Leclercq
Psychiater

Opnieuw verrassend anders.

Carmen Leclercq
Psychiater

Mooie basis over filosofie, geeft veel zin om meer over te horen.

Matthea Dijkshoorn
Klinisch geriater

Menno de Bree is boeiend en geeft duidelijke voorbeelden.

Matthea Dijkshoorn
Klinisch geriater

Continu boeiend.

Matthea Dijkshoorn
Klinisch geriater

Cognitief inspannend op een prettige manier.

Levy van der Wijck
Psycholoog

Menno de Bree legt een moeilijk en zwaar onderwerp helder uit.

Levy van der Wijck
Psycholoog

Het begin van een nieuwe manier om de werkelijkheid te bezien.

Henriette Berenschot
Internist

Inspirerend en prikkelend.

Henriette Berenschot
Internist

Uitstekend.

Christiaan Favoreel
Verzekeringsarts

Menno de Bree is goed, zuiver en begaafd. 

Christiaan Favoreel
Verzekeringsarts

Duidelijke lijn, veel informatie, goed geordend en geplaatst.

Christiaan Favoreel
Verzekeringsarts

Kosten

Deelname aan deze masterclass kost € 1.495

Deze prijs is inclusief:
Alle studiematerialen
Verfijnde lunches
Gastronomisch diner met bijpassende wijnen
Overnachting en ontbijt

Brainfeed is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen en kunnen we onze nascholingen btw-vrij aanbieden.

Werkt u voor het UWV? Lees dan hier verder.

Ik heb een vraag

Cookies

Brainfeed gebruikt verschillende soorten cookies om de website te analyseren te verbeteren. Wilt u dit liever niet? Klik dan op minimale cookies. Lees ons Privacy statement en cookiebeleid.

Cookies accepteren Minimale cookies