Ja dokter, nee dokter... De praktijk de baas!

Titel: Ja dokter, nee dokter... Krijg blije patiënten die doen wat u zegt!
Docent: Lucie Douwes Dekker
Datum: 21 en 22 maart 2019
Locatie: Kasteel De Vanenburg te Putten
Prijs: 1295 euro*
Accreditatie: Accreditatie voor 12 punten aangevraagd bij het ABAN
Doelgroep: Medisch specialisten, huisartsen en andere medisch professionals
Groepsgrootte: Maximaal 14 personen - Inschrijving gesloten


* Brainfeed staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Instellingen ingeschreven in dit register zijn vrijgesteld van btw.

Masterclass Efficiënte consultvoering en therapietrouw

Consulten voeren is voor de meeste medici dagelijkse kost. Maar krijgt u als arts de werkelijke hulpvraag op tijd op tafel? Lukt het om diagnose en behandelplan duidelijk uit te leggen? Volgt de patiënt uw adviezen op en wordt het behandelplan uitgevoerd?
U kent vast ook het ‘deurknopfenomeen’ en merkt dat sommige van uw patiënten ja zeggen en nee doen. Als uw spreekuren dan, mede hierdoor, ook nog eens uitlopen is dat zowel voor u als voor uw patiënten vermoeiend en stressvol.

Efficiënte consultvoering

In deze interactieve tweedaagse Masterclass besteden we o.a. aandacht aan efficiënte consultvoering. Hoe kunt u op een ontspannen manier een patiënt- en doelgericht consult voeren binnen de gestelde tijd?
U verkrijgt verrassende inzichten in wat de invloed van uw eigen aard op het consult is. Wat zijn de valkuilen van de perfectionisten en de lieverds onder u die geen nee kunnen zeggen en hoe moet u hiermee omgaan? Hoe kunnen de verwachtingen van arts en patiënt gemanaged worden? Een juiste doelstelling, prioritering, gesprekstechnieken en inzichten in uw eigen aard(igheden) zijn van groot belang. De tips & trics van Lucie Douwes Dekker en uw medecursisten zorgen ervoor dat er daadwerkelijk iets kan gaan veranderen in uw consultvoering van morgen.

Therapietrouw

Om uw patiënten te motiveren moeten ze begrijpen wat ze mankeren en wat ze eraan kunnen doen. Aandachtopwekkende technieken zijn hiervoor onontbeerlijk. Maar ook het uitvragen van de acceptatie en het gebruik van de motivatiemeetlat zijn technieken om therapietrouw te bevorderen. Ja dokter nee dokter, kunt u zo veranderen in: ja dokter ja doen!

Na deze Masterclass weet u hoe u uw consulten ontspannen binnen de gereserveerde tijd kunt afronden, waarna uw patiënt tevreden de deur uitgaat en uw adviezen daadwerkelijk opvolgt.


Cursusdata

Ja dokter, nee dokter...

Masterclass efficiënte consultvoering en therapietrouw
Docent: Lucie Douwes Dekker
Locatie: Kasteel De Vanenburg, Putten
Accreditatie: 12 punten aangevraagd bij het ABAN
Inschrijving gesloten

Deze cursus vindt plaats in het stijlvolle, 19e-eeuwse kasteel De Vanenburg, gelegen in het midden van het land, op de Veluwe en aan de rand van Putten. Het kasteel wordt omgeven door prachtige kasteeltuinen en is voorzien van alle denkbare moderne faciliteiten. Gasten worden hier ouderwets verwend en in stijl verwelkomd.

Kasteel De Vanenburg biedt de gelegenheid tot voorovernachting voor een speciaal tarief voor Brainfeedcursisten. U kunt daarvoor rechtstreeks contact opnemen met de receptie van het hotel.


Lucie Douwes Dekker, voormalig huisarts, geeft ruim 20 jaar cursussen en workshops op het gebied van management en communicatie aan huisartsen, medisch specialisten, paramedici en apothekers.

Vanaf 1995 verzorgt zij onder andere voor de LHV en Postgrade (postacademische opleidingen artsen en apothekers) workshops voor specialisten, huisartsen en apothekers met thema’s zoals consultvoering, motiveren van patiënten, samenwerken in teams, onderhandelen, vergadertechnieken, tijdmanagement, verandermanagement en energiemanagement.
Lucie is bij de KNMP docent communicatie voor de vervolgopleiding tot openbaar apotheker specialist.

Actuele cursussen van Lucie Douwes Dekker

Accreditatie

Voor deze cursus zijn bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) van de KNMG 12 accreditatiepunten aangevraagd

Het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) is het centrale loket voor het aanvragen van accreditatie van algemene nascholingen. Een algemene nascholing is een nascholing op het gebied van bijvoorbeeld: gezondheidsrecht, medische ethiek, communicatie, managementvaardigheden en zorgstelsel, etcetera.

Door de KNMG is mei 2016 aangegeven dat door het ABAN geaccrediteerde scholingen beschouwd worden als vakinhoudelijke nascholingen omdat de algemene competenties (zoals communicatie, samenwerking en maatschappelijk handelen) tot het vakgebied van iedere geneeskundig specialist en profielarts behoren. (zie hier)

Meer informatie over ABAN-punten en artsen uit cluster 1 (huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) vindt u hier.

Medisch specialisten (cluster 2) vinden meer informatie over ABAN-punten hier.

Voor artsen uit cluster 3 (sociaal geneeskundigen) geldt een eigen regeling. Meer informatie over ABAN-punten en sociaal geneeskundigen vindt u hier.

Prijs

De inschrijfkosten voor deze cursus zijn 1295 euro*.

    Cursusprijs is inclusief:
  • cursusmaterialen
  • verfijnde lunch op donderdag en vrijdag
  • gastronomisch diner met bijpassende wijnen op donderdagavond
  • overnachting van donderdag op vrijdag in een luxe, stijlvolle hotelkamer, inclusief ontbijt.


Werknemers UWV

Facturen met vermelding van een kostenplaatsnummer kunnen door ons rechtstreeks naar FEZ accounting house crediteuren van het UWV worden verstuurd. U kunt dit kostenplaatsnummer opgeven als factuur kenmerk op het inschrijfformulier.
UWV medewerkers kunnen ook een prijsopgave invullen op een 'Prijsopgave Leren en Ontwikkelen formulier UWV'. Het leverancier-ID nummer van Brainfeed is 63527. Na verwerking binnen het UWV ontvangen wij dan een inkooporder.


* Brainfeed staat ingeschreven in het Register Instellingen van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Instellingen ingeschreven in dit register zijn vrijgesteld van btw.

Hier kunt u zich inschrijven voor de cursus Ja dokter, nee dokter... op 21 en 22 maart 2019.

De inschrijving voor deze cursus is gesloten.